Posteado por: SRC | 8 octubre, 2008

Font de la Portella

plano excursió font de la portella

plano excursió font de la portella

Es tracta d’una excursió que es pot fer en família i que només us ocuparà un mati o una tarda. Sortim de Terrassa per la carretera de Rellinars i a l’arribar al coll de l’Obac agafem el trencall de la dreta i deixem el cotxe en el pàrquing senyalitzat.

Del aparcament pugem per unes escaletes fins al pla que hi ha entre la casa nova de l’Obac i la caseta de la Pastora, un antic forn de vidre avui convertit en restaurant.

Del costat esquerra de l’era surt un camí planer i cimentat que tot planejant ens portarà fins a la casa vella de l’Obac. Aquí podem fer una parada i visitar les runes d’una de les cases importants de la serralada. Travessem la casa passant per sota de l’arc d ela casa i deixem a mà esquerra l’antiga capella de la masia. Uns pocs metres més endavant trobarem un camí que baixa a mà esquerra i que de moment no agafarem, un centenar de metres més endavant trobarem un camí que puja a mà dreta i un que baixa a mà esquerra. Agafem el que ens queda a l’esquerra i que serà el que ens portarà directament a la Font de la Portella.

El camí és molt planer, amb abundosa vegetació i amb unes excel·lents vistes de Montserrat . A l’arribar a un dels revolts del camí començarem a veure  el Paller de tot l’any, la Roca salvatge i també el Castell Sapera . Aquesta visió quedarà reforçada a l’arribar a un collet en que ens trobarem una bifurcació que ens porta cap al Turo Roig, una mena de roca en forma de bolet. De moment no l’agafem i seguim el mateix camí que ara farà una suau baixadeta fins la font. Si us hi fixeu, des del coll veureu uns plataners que es diferencien prou de la resta de vegetació que ens envolta, aquests ens marquen on està situada la font.

Al arribar a la font veurem que està situada en una zona molt obaga i que hi fa més aviat fred. La font de la Portella està en bon estat de conservació tot i que no sempre raja. Des de la font podreu veure la bassa que hi ha just sota seu i que normalment sempre te aigua embassada i que no és bona per beure.

Sota la basa podreu observar els tres plataners que abans hem comentat. Fa anys el grup excursionista de Mn. Homs hi va fer unes taules amb troncs que malauradament van desaparèixer en pocs anys.

la tornada la farem pel mateix camí, tot i que al arribar al collet ens desviarem per anar cap al Turo Roig . No us recomano que hi pugeu ja que pot ser perillós, el que si és aconsellable es donar-li la volta per veure una magnifica vista de la masia de la Calsina en runes i gaudir de la vista de la serralada que ens quedarà a ma dreta .

Tornem de nou pel camí d’anada i just al arribar a aquell trencall que ens haviem trobat al sortir de l’Obac Velll, ens desviem aquest cop cap a la nostra dreta seguint la indicació que diu “Pou de glaç. Baixarem uns esglaons i poc mes endavant ja ens el trobarem davant nostre. El podem visitar i llegir les indicacions que trobarem en uns plafons. Del pou de glaç seguirem el camí que trobarem davant nostre i que ens portarà de nou al camí que du al punt on havíem començat l’excursió.

Un cop a l’Obac Nou i si teniu temps us recomano una visita a la masia i a les exposicions que hi tenen cabuda. Demaneu que us posin el conte de la Fada, un audiovisual sobre el Parc. Us asseguro que petits i grans gaudiran d’una excursió que no els haurà cansat pràcticament gens.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías