Posteado por: SRC | 3 mayo, 2009

La Castellassa de Can Torres

mapa castellassa

plano Castellassa

Excursió de migdia no apta per gent que tingui por a les altures.  Sortim de Terrassa i en direcció a Matadepera deixem el cotxe a l’altura dels “dipòsits”, al començament del camí dels monjos que puja a la Mola.

Del lloc on deixem el cotxe pugem pel costat d’una torre per camí asfaltat i un cop dalt direm a mà esquerra per agafar un camí planer que trobem just a la dreta del cartell que anuncia el camí dels monjos.

Aquesta camí desprès de travessar la riera del Sot s’enfila fins al coll de la Castellassa, on  trobarem dos camins, agafem el de la dreta i just quan hàgim passat per sota dels Plecs del Llibre plecs-llibre, girem a mà esquerra. Si continuéssim recte podríem pujar al Gurugú o anar al Coll de Grua.

malpas-castellassaEl camí passa pel costat de la paret del Morral de la Codoleda i presenta una bona vista de la zona de Sant Feliu del Racó. Uns quants metres més endavant ens trobarem un punt una mica conflictiu anomenat Mal Pas de la Castellassa i que cal passar amb molt de compte ja que la caiguda seria molt perillossa. castellassa-torres1El pas està picat perquè puguem assegurar els peus, però cal posar el cos ben enganxat a la roca i es aconsellable no mirar la caiguda per qui tingui una mica de vertigen. Un cop passat l’ensurt un agradable camí ens porta directament a la Castellassa de Can Torres , anomenada popularment “El Camell” per la seva peculiar forma. La Castellassa és pot quasi bé rodejar per la dreta, però un barranc molt profund ens impedirà la total circumval·lació.

el-boletDel pla que hem trobat al davant de la formació rocosa trobarem un camí a mà esquerra que ens portarà passant per sota del Bolet (una formació rocosa en forma de bolet) a l’anomena’t camí de les Meringes. Aquest vell camí és una mica perdedor ja que hi passa molt poca gent i en ocasions haurem d’embrutar-nos una mica per poder-lo seguir. La vista de la Castellassa des d’aquest camí val la pena l’esforç castellassa-bolet. Seguint el camí arribarem a l’anomenada Cova Roja i una mica més endavant podem arribar fins a la Castellassa del Dalmau, castellassa-torres2però aquí el camí es complica una mica. Jo vaig decidir tirar enrere i tornar pel mateix camí fins just abans de passar per sota del bolet, lloc on vaig agafar la canal Gentil per pujar a mà dreta del bolet fins trobar un camí carener. Us recomano seguir el camí carener a mà esquerra i arribareu a un penya-segat des del que gaudireu d’una vista incomparable de la castellassa de Can Torres. Aquest és un lloc magnífic per fer-hi una parada o per esmorzar.

Torneu enrere pel mateix camí i desprès duna pujadeta arribareu a trobar el camí de la senyora. Aquesta camí us portarà al camí dels monjos i, si no voleu caminar més, aquest darrer ja us portarà de nou al punt de sortida.

Per els qui no els agrada passar pel camí del monjos recomano agafar un camí que trobareu a mà esquerra i que us portarà per la Balma de la Vella de nou a la zona dels Plecs del Llibre i al coll de la Castellassa, per on podreu baixar pel mateix camí que havíeu fet al començament de l’excursió fins l’aparcament del cotxe.

gurugu cova-roja castellassa-torres3


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías