Posteado por: SRC | 24 noviembre, 2009

Les Fogueroses i la roca encavalcada

Excursió de mig dia, recomanable per qui no tingui por a les altures. No l’aconsello fer amb nens petits.

Comencem deixant el cotxe a l’aparcament del Coll d’Estenalles, a la Mata. Agafem el camí asfaltat que surt del costat de la casa d’informació del Parc i en poc més de 25 minuts arribem fins a Coll d’Eres (antiga sesta pel bestiar). Seguim pel camí que va en direcció a Sant Llorenç, tot deixant el camí que puja al Montcau a la nostra esquena. El camí, que segueix la Carena del Pagès, primer és planer, desprès puja una mica i quan torna a planejar trobarem un trencall a mà esquerra que agafarem. El camí passa pel mig d’un espès bosc i mena a una balconada des de la que veurem una magnifica vista de la “màquina de tren” (roca Mur).

El camí que hem d’agafar però és al darrera nostre. Tornem enrera i fixem-nos en el camí que trobarem ara a mà esquerra i seguim-lo. Aquest continuarà pel mig de l’espès bosc i anirà baixant suaument. Hem d’estar atents a un trencall que trobarem a mà esquerra i que està indicat per un munt de pedres, us semblarà que torneu enrera però d’això precisament es tracta. Agafem-lo i seguim-lo i una mica més endavant trobarem un primer desviament a mà dreta que ens portarà a la famosa “roca encavalcada” una de les rareses més espectaculars del Parc.

Intentar explicar com s’aguanta la pedra és difícil i saber fins quan aguantarà també. Vigileu ja que el camí porta directament a l’estimbat i una relliscada seria mortal. Si agafeu un dia amb boira el lloc agafa un aspecte fantasmal.

Gaudiu del moment i torneu enrera per seguir el camí que heu deixat abans i continueu fins que de nou el camí us portarà primer a l’Agulla petita de les Fogueroses amb una creu al seu capdamunt i desprès a l’agulla mitjana. El camí segueix endavant fins a un roca coneguda com “El Paller i des de la que veurem una vista impressionant de la Canal del Llor  i d’una roca coneguda com “El Gegant just sota el Montcau. Al fons podrem veure la Carena dels Emprius i també la Vall d’Horta.

Aquest és un bon lloc per esmorzar i quan ja estigueu podeu tornar enrera pel mateix camí que heu vingut fins trobar el camí que havíem deixat al costat del munt de pedres. Seguiu de nou el camí en direcció Sant Llorenç i una mica més endavant trobareu de nou un trencall a mà esquerra que heu d’agafar i que us portarà a un mirador natural de la zona de les Fogueroses.

Torneu de nou enrera i agafeu el camí que havíeu deixat i seguiu endavant fins que trobareu un creuament amb varis camins. El de l’esquerra i que baixa ens portaria cap a La Morella i nosaltres hem d’agafar el que ens queda més a la dreta i que ens portarà de nou al camí principal de la Carena del Pagès. L’Agafem en direcció contraria, o sigui com si tornéssim al Montcau i el seguim fins que trobem un trencall a mà esquerra. L’Agafem i iniciem una baixada fins que arribem a l’anomenada Carena del Palau, la seguim i anem en compte d’agafar un camí que trobarem a mà dreta i que fent una corba baixarà cap a la Canal del Cellerot. Just abans d’arribar-hi el camí s’ajunta amb un altra que baixa. Arriba un moment que sembla que la canal no ens deixarà continuar però el camí segueix vorejant-la i només heu de vigilar d’agafar el camí que trobareu a mà dreta just abans de travessar la canal. Aquest seguirà de nou la canal però aquesta vegada des de l’altra cantó i passant per sota d’unes roques bastant grans. Si us hi fixeu trobareu un trencall a mà esquerra que tot baixant cap a la canal us portarà a la Font de la Llicona que està situada en una de les parets de la canal.

El camí segueix i cal no badar ja que haureu d’agafar un trencall a mà dreta que us portarà pujant una mica cap a l’aparcament del Coll d’Estenalles. Si seguíssiu recte també arribaríeu a la carretera, però 500 metres més avall de l’aparcament.

Anuncios

Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Categorías