Posteado por: SRC | 15 enero, 2010

Els Emprius i el queixal corcat

Cal dir primer que recomano fer aquesta sortida acompanyats, ja que en algun moment podem necessitar l’ajuda d’algun company. L’excursió és fàcil i es pot fer amb nens. Comencem aquesta excursió agafant la carretera de Terrassa a Mura. Desprès de passar el coll d’Estenalles baixem en direcció a Mura i just pasta el Km.19 agafem el desvio que trobarem a mà dreta i que en forma de pista en portarà de seguida a la masia anomenada “La Vall”.

La Vall i bassa

Aquí deixarem el cotxe i si ens cal agafat aigua trobarem una abundosa font just davant la casa deshabitada.

Seguim el camí que ens ha dut a la casa i que segueix per sota d’ella. És un camí ample i fàcil. Fixeu-vos bé en el mapa i veureu que fa una certa giragonsa i desprès de travessar el torrent de la Coma de la Vall gira i s’enfila una mica. Aquí cal anar amb compte d’agafar el trencall que trobarem a mà dreta i que tot pujant ens portarà primer a una roca anomenada l’ocell de pedra i seguint la pujada a la carena anomenada dels Emprius. De fet de camí que pugi cap a la carena no n’hi ha cap més de manera que no es difícil trobar-lo.

montcau

Un cop d’alt la carena veurem els efectes del foc que va cremar aquest part del parc natural. Seguim el camí carener amb unes excel·lents vistes a banda i banda, per un cantó del Montcau i les Roques de la Coca i per l’altre de Roca Sereny.

queixal corcat

Aquí caldrà estar atent a trobar un trencall a mà esquerra que és el que ens durà a una roca enganxada a la carena però que sobresurt d’ella i que porta per nom “el Queixal Corcat”. Es tracta d’una roca ben especial ja que és foradada per dins i si tenim ganes de grimpar podrem pujar fàcilment per dins fins al seu cim. En els llocs amb més dificultat fins i tot hi ha algun agafador que ens servirà d’ajuda.

cau emboscats

Cal tornar enrera i seguir el camí carener d’abans i ara caldrà encara estar més atent a un nou caminet a mà esquerra que baixarà de sobte com si vulgues baixar la cinglera per dins del bosc. Seguim-lo i estem atents perquè aquest ens durà a l’entrada del “Cau dels Emboscats”, un lloc molt especial i amb una història curiosa.

El lloc és com una cova-avenc que s’endinsa cap avall però que de seguida et porta a una zona on es troba una escala de fusta que segueix baixant i que et porta a una magnifica balma amb unes vistes de la vall de Sant Llorenç Savall que us recomano. La primera baixada és una mica forta i perillosa i per això caldrà anar en compte, desprès la baixada per l’escala ja és senzilla. El lloc va ser utilitzat durant els anys posteriors a la guerra civil perquè s’hi pugessin amagar alguns veïns de sant Llorenç que eren perseguits per motius polítics. Aquest és un bon lloc per fer una paradeta i esmorzar.

finestrelles

Tornem de nou enrera cap a la carena i seguim el camí fins que s’acabi el cami planer i comenci una baixada a les roques que porten el nom de Finestrelles, en referència a que aquestes mostren diferents forats en forma de finestres.

La baixada girarà a ma esquerra i ens portarà a un primer collet i d’aquest seguirà baixant ara a mà dreta cap a un coll molt més gran que porta per nom “coll del Llor o de la Vall” i que és com un trencall de camins.

cavall bernat vall

Nosaltres seguirem endavant i agafarem el primer trencall que trobem a ma dreta i que no serà gens difícil de veure ja que es tracta d’un camí molt ben traçat. Aquest camí passarà per sota d’una nova roca que porta el nom de “Cavall Bernat de la Vall” i més endavant per l’anomenada “Font de la Guineu” que és com una basseta d’aigua més que una font. Seguint el camí que és força planer arribarem a la carretera de Mura. Aquí caldrà agafar un camí que trobarem just a la dreta i que baixant cap al torrent ens durà a la pista forestal que havíem agafat a l’inici de l’excursió per baixar amb cotxe a la casa de “La Vall”.

pantà la vall

Si voleu un cop en el camí podeu agafar un trencall que trobareu just al travessar el torrent a mà dreta i que us durà al pantà de

escurçó

La Vall i si esteu de sort podreu veure-hi algun ànec salvatge. I vigileu que jo també em vaig topar amb un escurçó.

En tot cas la tornada fins a la casa de la vall que és on havíem deixat el cotxe ja és molt senzilla.


Responses

  1. La foto on dius Queixal Corcat, es en realitat una foto de les Agulles de Finestrelles vistes des de el darrera del Emprius


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías