Posteado por: SRC | 1 marzo, 2010

RocaMur i la font del Llor

Una excursió per gaudir d’unes excel·lents vistes del massís de sant Llorenç per la seva part est. Comencem agafant el trencall a mà esquerra que trobarem, sobrepassat el Km.17 de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall i que es troba just en mig d’una corba molt tancada.

Seguim el curs del torrent de laVall d’Horta i passem diversos trencalls secundaris a banda i banda. Desprès de passar el trencall de masia de Comadran, passem per una zona arbrada i just quan anem a sortir a un gran camp de cultiu que ens queda a la nostra dreta hem de deixar el cotxe en un pla i agafar la pista que trobarem just davant nostre, al cantó esquerra, en direcció a RocaMur.

La pista primer planeja en una zona arrasada pel foc fins que arriba a una zona amb bosc on inicia la pujada. El camí s’estreny i comença a pujar fins arribar a d’alt de la carena (poc abans haurem trobat un trencall a mà dreta que no hem d’agafar). Des del Coll de les Comes i al costat Puig Gabaix veureu ben a prop les pedres de l’Àliga i una excel·lent vista del Pirineu.

Aquí agafem el camí que trobem a la nostra dreta en direcció a RocaMur fins arribar a una cruïlla on agafarem el camí més ample (pista forestal) . Podem agafar un camí que puja a ma dreta i que ens portaria a les restes del castell de RocaMur, a la base mateixa de la roca i desprès rodejant la cinglera ens portaria al coll on ara ens dirigim i que porta per nom Coll Gabaix (un bon lloc per esmorzar).

Just quan comencem a caminar per la pista ens podem fixar a la banda esquerra i veurem un vell pi recargolat que ja s’ha mort i també una vista que en dies clars et permet veure fins el mar (es recomanable fixar-nos amb la vista de les Fogueroses, de la Morella i de la cova del drac). Seguint la pista, primer trobarem un trencall a la dreta que és el que bé de rodejar RocaMur i més endavant en trobarem un altra, just quan la pista inicia una baixada, que és el que hem d’agafar. En aquest hi trobarem alguns pins caiguts que el travessen i hem d’estar atents d’agafar de nou un trencall que trobarem a ma dreta i que va justament en direcció a les Fogueroses.

Aquest camí planejarà fins travessar un torrent una mica emboscat (canal de Tanca) i desprès girarà a la dreta per resseguir la base de la cinglera de les Fogueroses de les que no tindrem gaire bona vista ja que es tracta d’una zona amb una espessa vegetació. En canvi si que tindrem una bona vista de RocaMur que ara ens quedarà a la dreta.

Desprès de travessant la canal de l’Escaleta, trobarem un camí que puja a mà esquerra ben marcat. però que no hem d’agafar (des d’aquest camí podríem veurem una magnifica vista de la Roca Encavalcada i les Agulles). Nosaltres seguirem el camí planer fins deixar al nostre darrera la cinglera de les Fogueroses. Ens trobarem a ma dreta un camí que ve de RocaMur i desprès una cruïlla en forma de Y i nosaltres agafarem just el ramal de l’esquerra que tot i començar bé cal indicar que és una mica perdedor.  El camí travessa la canal del Senglar i desprès planeja per dins d’un bosc molt brut que pot fer-nos perdre el camí. Cal estar atents ja que es tracta d’un camí poc fressat però que ens portarà directament a la Font del Llor.

Reprenem forces i tornem pel camí que hi ha en front de la font i que baixa per unes escaletes i que en poc menys de deu minuts ens portarà a l’antic aparcament del Marquet de les Roques. Travessem el pont i seguim la pista carretera fins on tenim el cotxe (recomano mirar el Forn de Pega que recentment s’ha descobert i que és únic en tota la serralada).

Recomanació: podeu anar a dinar a Can Brossa que està just al costat.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías