Posteado por: SRC | 25 mayo, 2010

Santa Agnès i Turó de les 9 cabres

Una nova de la zona est del massís de sant Llorenç. Comencem agafant el trencall a mà esquerra que trobarem, sobrepassat el Km.16 de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall i que està anunciat amb el nom de Urbanització Les Marines.

Pugem pel mateix carrer que trobem davant nostre cap amunt i al final ens desviem a mà esquerra i de seguida de nou a ma esquerra fins arribar al capdamunt d ela urbanització, que és on deixarem el cotxe. Des d’aquest punt veurem que surten dos camins de terra un enfront i l’altra a mà esquerra que s’enfila cap a la carena tot passant pel darrera de les cases de l’urbanització.

El camí és força ampla i amb una lleu pujada ens portarà al Coll de Palomeres. Al coll s’inicia la baixada (nosaltres agafarem sempre el camí que ens quedi més al davant nostre sense desviar-nos) que ens portarà a un camí cada vegada més estret fins que ens trobarem amb l’encreuament d’una pista ampla, ja a tocar de la Riera Seca, que si la seguíssim ens portaria a la Masia del Daví. Nosaltres seguirem el curs de la riera fins que la vegetació no ens deixi passar i ens obligui a agafar un camí que s’enfilarà a la nostra esquerra muntanya amunt. Seguim el caminet agafant sempre l’opció que quedi més a la nostra dreta fins que al cap d’una estona arribem a creuar-nos amb un camí més ampla. En aquest punt podem anar a la dreta en direcció a La Morella o a l’esquerra que és l’opció que escollirem. Un arbre sec ens servirà de guia i al fons podrem observar la punta de la Castellassa de Can Torres. El camí planeja i no és gens perdedor. El seguim fins que s’ajunti amb un de més ampla i ben marcat (si ens hi fixem veurem que estem anant en direcció a la Cova del Drac i fins i tot podrem veure-hi el cim de la Mola).

Aquest camí seguirà fins que ens trobem un trencall a mà esquerra ben marcat que serà l’inici de la canal de Santa Agnès. Ens en adonarem clarament ja que el camí puja de forma sobtada i caldrà que us l’agafeu amb calma la pujada ja que té pocs moments de descans. Quan ja estigueu quasi al capdamunt d ela canal us trobareu a mà dreta el trencall que porta a la Cova de Santa Agnès, un lloc molt bonic per esmorzar i recuperar forces. Visiteu les piques de pedra i les antigues dependències d’aquest bell indret.

Tornem desprès cap a la canal que abans em deixat i iniciem de nou la baixada. Ara cal anar em compte de trobar un trencall a mà esquerra que passant per sota d’uns troncs caiguts i travessant la canal del Trull ens portarà a la zona del Turó del Bord i el Turó de les 9 cabres. La vista dels dos turons és espectacular i el camí iniciarà de cop una nova pujada per portar-nos a un coll situat en mig dels dos turons. En aquest punt aneu en compte dels despreniments de roques, bastant habituals en aquest indret. Un cop al coll iniciem la baixada per l’altra cantó, agafant la Canal Fonda des de la que gaudirem d’una excel·lent vista de la zona de La Morella. Aquesta canal ens portarà a una petita elevació rocosa anomenada La Cadireta, a la que rodejarem per la seva banda esquerra i tot seguit agafarem el primer trencall que trobem en direcció a la dreta iniciant una baixada que ens portarà de nou al camí que ja havíem trobat als inicis de l’excursió.

Recomano que de nou seguiu el camí que heu trobat en direcció a la dreta, tornant a passar pel costat d’aquell arbre sec. Una mica més endavant trobareu un trencall a a mà esquerra que baixa com si seguis un torrent. El que agafarem serà el següent trencall que vindrà a continuació i que és molt més ampla. Si us hi fixeu veure fins i tot un banc per descansar-hi. Seguim el camí fins al final del mateix, marcat justament per un altra banc i un encreuament de camins. Us recomano que agafeu el que queda just enfront i que és el més estret de tots ja que us portarà de seguida fent una baixada a una pista asfaltada que passa al costat de la Riera Seca i que es dirigeix a la Masia del Dalmau. Agafem la pista en direcció a la dreta fins a un encreuament de camins just al lloc on es troba amb la Riera. Aquí agafarem el camí que queda a l’altra banda de la riera i que dibuixa una forta corba en pujada. És una pista molt ampla i que, desprès de la corba, us aconsello que pareu atenció a la banda esquerra del camí ja que una mica més endavant podreu veure les 4 grans branques del magnífic “pi de les 4 besses”. No us el perdeu perquè és potser l’arbre més impressionant del Parc Natural. Desprès de la visita empreneu de nou el camí i quan us trobeu un trencall a mà dreta agafeu-lo, ja que tot planejant us portarà de nou a la urbanització i al lloc on havíem deixat el cotxe.

Una excursió una mica llarga, uns 9 quilometres llargs i trenca-cames ja que pujareu i baixareu durant bona part de la caminada. No l’aconsello fer amb nens i us recomano anar molt en compte en les zones de les canals, però la bellesa del que veureu us compensarà amb escreix.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías