Posteado por: SRC | 6 junio, 2010

Pedra de l’Aliga i Roca Mur

Comencem l’excursió deixant el cotxe al capdamunt de l’urbanització de les Marines (trencall a l’esquerra, desprès del Km. 16 de la carretera a sant Llorenç Savall). Agafem el camí que va per la carena i ens porta fins al coll de Palomeres. Un cop al coll ens hem de fixar amb una fita de pedres a la nostra dreta que ens marca l’inici d’un  camí que tot pujant amb estones més planeres ens portarà a una zona cremada, lliure d’arbres des d’on gaudirem d’unes magnifiques vistes. No ens aturem i seguim la pujada que ens portarà a la Pedra de l’Àliga, un espectacular mirador que mereix una breu parada (podeu aprofitar per esmorzar-hi). Des d’aquí la vista de la serralada de Sant Llorenç és una delícia i de la part de la vall d`Horta també. Un cop refets de la pujada, tornem una mica enrera i agafem un caminet que trobem a la nostra dreta i que carenejant en pujada ens portarà, primer al Puig Gabaix i desprès a Roca Mur (la Màquina de Tren) que veurem davant nostre en tot moment. A sota de Roca Mur ens trobarem amb una pista forestal que desprès prendrem i amb un camí a mà dreta que inicia una pujada cap a la formació rocosa. Agafem aquest caminet que ens portarà en una forta pujada fins a sota mateix de les roques. Aquí podrem veure les restes d’un antic mur, que és el que li dona el nom, i que segurament corresponen a un antiga construcció d’un ús no massa definit. Seguim vorejant la formació rocosa cap a la dreta fins arribar al final. Allí hi trobarem un petit aixopluc per passar-hi la nit i, tot i que el mapa indica que podríem seguir rodejant la roca, nosaltres decidim tornar enrera fins la pista anteriorment esmentada.

La seguim, tot passant pel costat d’un vell pi recargolat, que aviat desapareixerà perquè està mig podrit. Desprès d’un tros pla, aquesta pista iniciarà una baixada sobtada però tranquil·la que ens portarà, per un camí molt bonic de fer, als plans de El Daví. Quan arribem a la masia la rodegem per la seva esquerra i passem, a fregar de la casa, per un camí poc fressat que mena cap a la riera; la travessem i seguim el camí, ara més marcat, que en pocs minuts ens deixa davant de la Font del Daví. Una antiga font que ara està mig abandonada i que no té ni aixeta per guardar l’aigua que recull la seva cisterna. Seguint una mica més amunt el camí ens trobem amb les Fibles del Daví, al costat de la riera; una mena de roques per on surt l’aigua quan ha plogut molt.

Nosaltres tornem enrera de nou fins a la casa del Davi i agafem el camí ampla que surt davant de la casa i que passant pel costat de camps de conreu i de fruiters baixa cap a la Riera Seca, que és on ens trobarem amb un encreuament de camins. Nosaltres seguirem just el que queda davant nostre, tot i que de seguida ens desviarem pel primer trencall que trobem a la nostra dreta. Un camí ample que seguint la riera del Dalmau ens portarà precisament a la Masia del Dalmau. Travessem l’era de l’antiga casa (fixeu-vos amb la porta i el rellotge de sol de la masia) i baixem pel costat de la casa fins a trobar un camí asfaltat que seguirem. Seguint-lo  ens trobarem primer amb un banc mig trencat a la dreta i poc més endavant un caminet que, iniciant una baixada cap a la riera que queda a la nostra esquerra, ens portarà en un parell de minuts a la poc coneguda Font del Cubell. Aquesta font està arreglada i dona aigua a la masia i raja una aigua fresca que ens va molt bé per refer-nos de la caminada.

Retornem a la pista anterior i seguim baixant fins que arribem de nou a la Riera Seca i a un nou encreuament de camins. Nosaltres el que farem serà seguir la riera amunt com si tornéssim enrera. Una mica més endavant al costat dreta de la riera ens trobarem un camí que puja cap al famós Pi de les 4 Besses. Fem una breu parada per admirar aquest prodigi de la natura i seguim pujant fins arribar a una nova pista forestal. La seguim en direcció a l’esquerra, tot remuntant el camí i una mica més endavant ens desviem a mà dreta per agafar un camí ben marcat i planer que ens portarà en uns 15 minuts de nou a l’urbanització de les Marines, just on havíem deixat el cotxe.

Una excursió d’unes 3,5 h., 9,2 Km., amb pujades no massa fortes però en les que cal vigilar, ja que hi ha algun estimbat.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías