Posteado por: SRC | 2 julio, 2010

Font del Troncó i les Foradades

Una excursió prop de Terrassa que no presenta gaires dificultats i amb una durada d’unes 3 hores. Agafem la carretera de Rellinars i passat el quilòmetre 6, ens fixem en el primer camí que trobem a mà dreta i mirem de deixar el cotxe en un dels marges que hi ha a la carretera. Agafem aquest camí que està protegit per una cadena i iniciem una suau pujada fins que trobem un trencall amb dos camins ben marcats, un a la dreta i l’altre a l’esquerra. Nosaltres per allargar una mica més la sortida em agafat el de la dreta que de forma molt planera ressegueix el traçat de la carretera en direcció contraria a la que hem vingut. Aquest camí ens portaria fins a la Font de l’Alber però no hi arribarem. Just quan arribem a una zona més oberta veurem un camí que puja pel cantó esquerra i l’agafarem. Aquest camí puja dret fins que arribem a un camí similar al que abans havíem agafat però que ara agafarem a la nostra esquerra com si de nou tornéssim enrera. Aquest camí és molt pla i ample i sense perdre’l ens portarà a un trencall on veurem un camí a la nostra dreta que puja. Si l’agaféssim arribaríem al pla de l’alzina del vent però el nostre objectiu és un altre i de moment seguirem sense desviar-nos.

Una mica més endavant i entrant a una zona més obaga arribarem a la Font del Troncó, recentment arreglada i de la que sempre raja una bona quantitat d’aigua.

Seguim el mateix camí i planejant arribarem a un trencall ben marcat en que veurem a la dreta un camí que s’enfila. Ara som just a la Serra de la Pólvora i el camí que hem agafat puja de forma sobtada i sense descans. Només trobarem un petit descans a mitja pujada en un petit pla des del que tindrem una bona vista de la casa de l’Obac i de la serralada de Montserrat. Seguim pujant sempre pel camí més dret que trobem fins que finalment arribem a una pista forestal que ve precisament del Pla de l’Alzina del Vent que abans hem anomenat.

Seguim la pista cap a l’esquerra fins que arribarem a un dipòsit d’aigua i un coll amb un encreuament de camins, és el Collet de les Foradades. Nosaltres agafarem una camí que trobarem a la nostra dreta i que pujant ens portarà al cim de la Moleta, amb una vista magnifica de la serra de Sant Llorenç del Munt i la Mola. Aquest és un bon lloc per fer una parada i esmorzar. De nou tornem enrera fins al collet i agafem un camí que ens queda just al davant de per on hem baixat. És el menys ampla de tots i com a referència podem dir que està en direcció a Montserrat. El camí ens durà a una zona oberta i desprès prop d’uns pins que queden just a prop d’un estimbat. Estem just a sobre de les Foradades i per baixar-hi em de seguir el camí que per una mena de canal ens porta justa a sota de les roques. Un cop a baix hem de mirar d’anar cap a la nostra esquerra i de seguida gaudirem d’un lloc ben curiós. Les foradades són un seguit de petites coves que foraden les roques i que fan com una mena de petit laberint molt senzill de resseguir. Dins i podeu trobar rat-penats i algun escarabat com el que podreu veure en la fotografia. Aneu en compte que en un dels forats de les roques hi ha un eixam d’abelles molt gran que us pot portar algun ensurt si les molestéssiu massa.

Tornem enrera fins agafar el camí que ens havia portat a sota de les roques i el seguim. Primer planeja una mica però al arribar a uns pals elèctrics petits seguirà la seva direcció i baixarà sobtadament. Seguim la línia elèctrica i anem en compte amb la baixada. Desprès de creuar-nos amb una línia d’alta tensió més gran el camí segueix baixant i quasi al arribar al fons de la vall ens trobarem un trencall a a mà esquerra ben marcat que ens portarà a un camí més ampla, el qual seguirem en suau baixada.

El camí és fàcil de fer i ben aviat arribarem a un encreuament amb uns senyals que ens indiquen varies opcions. Nosaltres no en farem cap cas i seguirem endavant doncs, a pocs metres, ja ens trobarem de nou amb la carretera de Rellinars. Un cop a la carretera caldrà baixar un tram fins a trobar el lloc on havíem deixat el cotxe.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías