Posteado por: SRC | 16 mayo, 2011

Turó de Matalonga i carena de l’Illa

La sortida comença a l’aparcament  de la zona coneguda com la mare de Deu de les Arenes i que està situat al costat esquerra de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall, poc desprès del quilòmetre 13.

L’aparcament està situat al costat del torrent del Sot de Matalonga. Tot i que a la nostra esquerra veurem un caminet que porta a la casa de pagès de l’Illa nosaltres seguim la pista paral·lela al torrent que és prou ampla. Més endavant trobarem un trencall, ben marcat, a la nostra dreta que porta a l’ermita i que agafarem de baixada. Ara seguim riera amunt fins que de nou trobem un trencall, ara ala banda esquerra, ben marcat i que puja de forma continuada. El camí passa per una zona obaga i amb forta pujada ens porta a dalt de la carena on enllacem amb el camí de la carena de l’Illa i que ara seguirem per la nostra dreta. El camí que és prou ample a voltes planeja i a voltes puja. A la nostra dreta podem gaudir d’una bonica vista de roca mur i a l’esquerra del turó del Muronell. Davant nostre veurem la mola i la Castellassa de can Torres que ens servirà de punt de referència durant tota l’excursió.

El camí carener de sobte es tornarà estret i només caldrà anar en compte de no agafar un trencall  a mà dreta que trobarem en una zona boscosa. La part final puja una mica ja que hem d’arribar  al Turó de Matalonga. Passat el turó val la pena parar i admirar l’increïble vista de la Castellassa de can Torres que ara es mostra desafiadora just davant nostre. Seguim pel camí fins arribar al coll Llarg on podem esmorzar gaudint de les vistes: a la dreta la zona de la Castellassa del Dalmau i al davant la carena que va des de la castellassa de can Torres fins el Gurugú. Desprès de recuperar forces seguim un trencall que trobem a la dreta del coll i que planejant ens portarà a una mena de canal que baixarà pel mig d’un bosc bastant tupit cap a la zona coneguda com la Obaga de Matalonga. El camí enllaçarà amb altres corriols però nosaltres sempre hem d’agafar l’opció del camí que baixi i que ens porti cap a la nostra dreta. Just al mig de l’obaga ens trobarem amb un trencall amb un camí que baixa i un a la dreta que planeja pel bosc. Agafem aquest i poc més endavant arribarem a la font de l’Arç que més aviat és una mena de bassal. Seguim pel mateix camí i arribem a una mena de torrent que de baixada en enllaçarà amb un nou torrent anomenat Sot de Matalonga, que poc a poc s’anirà enxampant i que reconeixerem perquè presenta un terra amb una sorra molt fina, similar al d’una platja. Aquest camí, cada cop més ampla és el mateix que em fet al començament de l’excursió. Deixem enrera un trencall que trobem a l’esquerra i desprès un a la dreta, que és pel que hem pujat abans per arribar a la carena i, poc més endavant, agafem un trencall a l’esquerra marcat amb el senyal de l’ermita. De seguida arribem als plans de l’ermita de la mare de Deu de les Arenes, que presenta un entorn molt agradable. De l’ermita surt pel darrera un petit camí que ens porta en un parell de minuts a la zona de l’aparcament on donem per finalitzada la sortida.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías