Posteado por: SRC | 23 mayo, 2011

Serra de les Pedritxes

Comencem l’excursió a l’aparcament del costat de la masia de Can Roure, on trobarem un cadenat que impedeix el pas a vehicles per un camí ample que segueix la tanca de la casa que ens queda a la nostra dreta.

Si ens fixem en la carena que queda davant nostre veurem una torre d’alta tensió que ens servirà de guia. Ens trobarem un trencall a ma dreta just desprès de la masia però nosaltres seguirem pujant fins al collet de Can Roure on agafarem un petit caminet que surt a la nostra dreta, al costat d’unes alzines i que puja molt fort. Aquest camí ens porta fins a la torre elèctrica que abans havien vist. La passem pel costat i seguim pujant sense fer cas a un camí ample que trobarem a la nostra dreta. Desprès d’una forta pujada arribarem al cim del Turó de Sant Joan on veurem una dedicatòria a un tal Kiku. Aquí ja gaudirem d’una bonica vista de la plana de Terrassa i de la zona de la Mola. Just davant nostre hi ha l’antiga pedrera de Can Candi avui ja rehabilitada.

Seguim el camí que ens porta de baixada al coll de Sant Joan on trobarem una cruïlla de camins. Nosaltres seguim rectes i iniciem de nou una forta pujada fins que arribem a una zona boscosa i planera que seguirem carenejant per un camí curiosament marcat per unes pedres a banda i banda. Ara el camí baixarà fins al collet de l’Os i de nou pujarà fins arribar al turó de l’Os situat al mig del bosc. De nou carenegem fins que tornem a baixar cap al collet de l’Àliga que travessem per sota d’un gros pi caigut. Ara el camí puja per una zona rocosa i si ens fixem a la nostra esquerra veurem unes pedres planes que permeten prendre el sol com si fos un solàrium improvisat. Pot ser un bon lloc per esmorzar.

Ara tornem a pujar i quan us penseu que ja heu arribat no defalliu perquè és només un miratge ja que només som a mitja pujada i la part final ens exigirà grimpar una mica per entre les pedres. Quan arribem de nou a una zona que sembla el cim gaudim del paisatge, carenegem, baixem una mica per un bosc d’alzines i de nou pugem fins arribar a un coll amb tres camins. El de l’esquerra ens porta a un bonic mirador de Montserrat i el del davant ens porta al camí carener de l’Alzina del vent. Nosaltres agafem el de la dreta, marcat amb unes pedres i que puja fins al turó de les Pedritxes, on trobarem un petit pi recargolat amb una bonica dedicatòria (de nou un bon lloc on esmorzar) i unes excel·lents vistes a la Mola.

Seguim el camí carener que passa pel mig d’un espès bosc i sense desviar-nos el seguim fins que arribem a una zona més oberta coneguda com La Moleta, amb unes bones vistes dels Rourets i el Puig Codina. Aquí iniciem el camí de baixada fins al collet de les Foradades on trobarem una gran cruïlla de camins: a la dreta un camí que ve de les Pedritxes, davant nostre un dipòsit d’aigua amb un ampli camí carener que porta al coll de la Riba i just al seu costat un camí més estret que ens duria a les Foradades.

Nosaltres agafem el camí ample que queda a la nostra esquerra i que està marcat amb pintura blava i blanca. Seguint el camí, cal mirar a la nostra dreta i observar la zona de coves de les Foradades amb Montserrat al fons. Més endavant trobarem un trencall a la dreta senyalat amb pedres que ens portaria la font del Troncó. Seguim endavant fins a un nou trencall amb un parell de camins a l’esquerra. El primer puja fins al turó de les Pedritxes i l’altra més planer ens portaria de tornada al coll de Can Roure, però nosaltres avui no el seguirem.

Seguim endavant pel camí ample per una zona coneguda com el Pla de l’Alzina del Vent fins que arribem a l’altura d’unes torres elèctriques. Al costat de la torre que queda a la nostra esquerra agafem un caminet que ens farà de drecera i ens portarà baixant de nou al camí ample que seguirem a mà esquerra, sense fer cas d’alguns petits trencalls que anirem trobant a la nostra dreta. Més endavant trobarem un trencall a l’esquerra marcat amb pintura blava i blanca que tampoc agafarem. Finalment el camí ens portarà a una cruïlla de camins amb indicacions del Parc. A la dreta un camí ens portaria ala font del Janot, davant un camí ens portaria al pantà de can Bogunyà i a l’esquerra el camí que nosaltres agafarem en direcció a Can Roure. Seguim al camí fins que trobem un trencall a la nostre esquerra que seguirem de pujada fins que de nou trobem un petit trencall a la dreta que també agafarem. Aquest caminet en dura al collet de Sant Joan i travessant-lo agafarem a l’altra banda un camí que baixa de manera sobtada i bastant forta cap a La Mata Xica. El camí finalitza al costat de la font de Can Roure i en un camí ample que voreja a la dreta Can Roure i a l’esquerra La Mata Xica amb l’església de Sant Joan. Agafem per l’esquerra, rodejant la zona de l’ermita i el camí ens durà fàcilment a l’aparcament on havíem deixat el cotxe.


Responses

  1. […] SRC. “Serra de les Pedritxes”. Dins: Rutes pel Parc de Sant Llorenç i Serra de l’Obac : excursions per Sant Llorenç. [en línia]. 23 mayo 2011. [consulta 21/6/2016]. Disponible a: <https://excursionisme.wordpress.com/2011/05/23/serra-de-les-pedritxes/&gt; […]


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías