Posteado por: SRC | 1 junio, 2011

Les Arenes i la serra del Serradell

Agafem el trencall de Les Arenes que trobem a la dreta de la carretera que va de Castellar a Sant Llorenç Savall, passat el Km. 12

El primer que trobem és un ampli aparcament corresponent a l’àrea de pic-nic de Les Arenes i a la banda esquerra un camí que travessant el riu Ripoll per un pont ens porta al nucli de les Arenes. Desprès de travessar el pont trobarem un trencall, a mà dreta una pista ampla que ens porta A l’àrea d’esplai de les Arenes i al davant la pista que puja cap al nucli habitat de les Arenes. Aquest és un bon punt per deixar el cotxe aparcat i seguir la pista a peu.

Es tracta d’una pista molt ampla i que amb una lleugera pujada a l’inici ens porta directament a l’entrada de Les Arenes, una petita urbanització de principis del segle XIX i on hi trobarem algunes cases d’estil modernista que val la pena visitar.

Només entrar i a la banda esquerra trobarem una casa gran amb decoracions modernistes i més endavant un parell de torres (la del Bolet és molt bonica) de les que podeu apreciar la seva decoració en les fotos adjuntes.

Nosaltres seguirem per anomenat carrer de baix, que passa pel costat d’una alta torre d’aigües amb el seu característic dipòsit. El carrer passa pel costat d’una antic hostal (a l’esquerra) i desprès per un seguit de casetes baixes fins que al final trobem unes escales a mà dreta que pujarem. Al capdamunt de les escales trobarem un pal elèctric i un senyal del Parc Natural a l’esquerra i veureu un petit camí que passa pel costat del pati d’una de les torres.

El seguim i abandonem la zona habitada per endinsar-nos en una zona ombrívola que segueix el curs del riu que ara ens queda a la nostra esquerra. No tardarem gaire a arribar a una zona amb dues fonts: la del Romaní i la de l’Espigol amb dues grans bases al seu darrera. Seguim el camí que ara ens portarà fins a la llera del riu el qual seguirem fins que enllacem amb una nova pista forestal (aquí trobarem una senyal amb indicacions). Seguim la pista en direcció a la nostra dreta fins a trobar un nou senyal que ens indica que si agafem el trencall de l’esquerra arribaríem a una zona anomenada Les Bases del Barceló. Nosaltres seguim la pista que comença a pujar fins que arribem a una mena de tanca que antigament deuria estar tancada però que actualment està sempre oberta. Poc més endavant de la tanca ens hem de fixar amb un trencall que trobarem a la dreta i que puja molt fort en mig d’una terra bastant vermellosa. L’agafem i el seguim tot i que cal avisar que la pujada és forta. Si seguíssim per la pista travessaríem el Torrent del sot de l’Àliga i arribaríem a la font de Sant Jordi.

A mitja pujada podrem gaudir d’unes excel·lents vistes de Sant Llorenç del Munt i en algun dels rocams que trobarem podem aturar-nos-hi per esmorzar.

El camí finalment arriba a la carena i gira de cop cap a la dreta, passant pel costat d’una cinglera, fins a unes grans torres elèctriques que passarem per sota. Des d’aquesta zona tindrem una bona vista de Roca Mur i les urbanitzacions que hi han sota SantLlorenç. Quan arribem al punt més alt ens trobarem a les anomenades Roques d’Aguilar. Seguim sempre endavant i carenejant, per la zona coneguda com el Serradell, arribem a un punt en que ens trobarem dos possibles camins, un a la dreta que ens portaria al Turó de les Arenes i l’altra a l’esquerra que baixa bastant fort i que serà el que nosaltres agafarem.

Aquest camí és una mica perdedor i en la seva part final, quan ja veiem que quasi som a baix, cal tirar una mica pel dret. Finalment arribarem a un camí ample que seguirem a mà dreta i que ens portarà just a on havíem deixat el cotxe aparcat.

Si voleu i abans de pujar al cotxe podeu baixar fins al costat del riu Ripoll i provar de trobar dues fonts més, la font Ferrosa i la font del Prat, però com que és una zona que hi accedeix molt gent potser la trobareu un xic bruta.


Responses

  1. Pots mirar http://www.lesarenes.com per a més informació. Salutacions.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías