Posteado por: SRC | 14 octubre, 2011

Mon-Rodont

Deixem el cotxe al costat de la masia de la Tartana i agafem un camí asfaltat i ben marcat que indica la direcció de can Torres (Torras). De seguida a mà esquerra ens trobem amb l’antiga font de la Tartana que pren aquest nom de la forma de les antigues tartranes.

El camí segueix planer tot i que va perdent l’asfaltat, fins que trobem un trencall a mà dreta i que agafem en direcció a la riera. La travessem i ara iniciem la pujada fins que trobem un doble trencall, a l’esquerra el camí que puja cap al collet dels Forns i a la dreta un camí més planer que és el que agafarem i que ens porta a una zona d’antics forns de calç. Primer a mà esquerra trobarem el forn del Girbau i desprès de passar per una zona de bosc molt bonic arribarem a una zona ampla amb 2 nous forns ben indicats i amb explicacions de com eren utilitzats a l’antiguitat.

Seguim el camí que ens portarà quasi a tocar d’unes cases de la urbanització. Però just abans d’arribar-hi veurem un camí a mà esquerra que s’enfila pel costat d’un torrent. Compte de no agafar un camí més ampla que queda a l’esquerra i que es perd en una zona d’arbres caiguts. El camí que ens interessa puja per la banda dreta del torrent i passa pel mig de rouredes i alzinars i és bastant ombrívol. Finalment arribarem a enllaçar amb un camí molt ampla que seguirem a mà dreta, en direcció contraria a la Mola. El camí puja fins a la zona coneguda com a Mont-Rodon des d’on gaudirem d’una vista fantàstica de Terrassa, Matadepera, Can Font, Castellar i altres urbanitzacions de la zona. Aquí pot ser un bon lloc per esmorzar i recuperar forces.

Tornem enrera pel mateix camí i ara observem l’espectacle de la Mola i els plecs del llibre just davant nostre. Si us hi fixeu veure al fons a mà esquerra el cavall bernat i la masia de can Torres just al costat d’una gran torre elèctrica i bastant més a la dreta la masia de El Girbau. El filat que veureu a mà dreta correspon a la protecció de la pedrera de Sallent.

El camí passa per una zona coneguda com els Rossos i desprès baixa en direcció al Collet dels Forns. Aquí trobarem un encreuament de camins que nosaltres seguirem per la nostra dreta en direcció a El Girbau, seguint un camí planer i amb una lleugera baixada. Abans, però podeu visitar un antic forn que queda a l’esquerra del collet i que li dona nom. Al arribar a El Girbau hem d’agafar el camí que surt a mà esquerra i que posa “totes direccions”. Més endavant arribarem a un camí més ample que agafarem cap a l’esquerra, a la dreta aniríem a sant Feliu del Racó.

Ara trobem un trencall amb varies opcions i nosaltres agafem el que hi ha al costat esquerra del més ample i que s’inicia amb una forta pujada i que de fet ens porta de nou al camí ampla però fent drecera.

El camí ens portarà fins a una gran bassa d’aigua potable. Passada la bassa ens trobem un camí que puja i un que baixa que és el que agafarem a la nostra esquerra i que ens portarà a l’anomenat collet de Cabrafiga amb un bon nombre de trencalls. Nosaltres agafarem el que queda just a la nostra dreta (si ens hi fixem veurem un petit caminet marcat amb unes pedres que crec que porta a l’avenc de Cabrafiga).

Seguim pel camí ample i planer que ens porta a can Torres (Torras) que la veurem a la nostra dreta just al costat del Pal d’Alta Tensió ubicat al costat de la casa. Al arribar a la masia cal pujar a l’era i gaudir de la magnifica alzina que hi ha a l’entrada. De nou al camí hem, d’anar en compte de no agafar el camí que queda a la mostra dreta i si el de l’esquerra que poc a poc anirà baixant. És un camí força ample i que podrem seguir, sense dificultats, fins  a l’aparcament.


Responses

  1. El petit caminet marcat amb unes pedres’ que surt del collet de Cabrafiga, baixa seguint el costat esquerra aigües avall del torrent que neix allí mateix, i ens porta fins al mateix camí de can Torres, uns metres mes amunt d’on has agafat el d’anar cap els forns. L’avenc de Cabrafiga, no tinc ni idea d’on és, però segur que al peu d’aquest caminet no te’l trobes…potser en algun punt, desviant-se una mica. És un caminet molt agradable amb una zona boscosa molt interessant. Seguin des del collet en direcció sud, es a dir de front d’on venies, vas a un dipòsit d’aigua i a un corriol que baixa molt forçat, directament fins al torrent, un punt per sota del nivell del camí de can Torres i s’ajunta amb el caminet que hem comentat. Sembla ser que per aquest camí forçat hi baixen els tubs que duen l’aigua del dipòsit cap al poble, ja que en el punt on s’ajunta amb el torrent, hi ha unes tapes de registre de la mina.

  2. El corriol de baixada crec que porta a l’avenc de can Torres i si el deixem uns metres abans d’arribar-hi cap a la dreta anirem al forn i bassa de can Torres.

    Salut
    Ramon Suades


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías