Posteado por: SRC | 22 abril, 2012

Cova del Manel i cova del Frare

Una sortida per visitar unes quantes coves. Comencem deixant el cotxe a l’aparcament que hi ha davant de casa de can Robert. D’aquí comenta una pista per vehicles que puja a can Pobla i que actualment està protegida per un cadenat. Del costat esquerra de la masia surt una drecera que puja forta i que nosaltres agafem. Mentre pugem ens podem fixar ens alguns esglaons de pedra que algú ha fet per facilitar la pujada. Més amunt ens trobarem al mig del camí un espai protegit amb troncs on podrem admirar les antigues tombes de Can Robert.

Seguim pujant i ens creuarem amb la pista citada anteriorment, la travessem i seguim per una nova drecera que trobem al davant. Ara la pujada encara és més forta i em algun punt fins i tot cal grimpar una mica. De nou tornem a creuar-nos amb la pista que ara ja seguirem sense deixar-la fins a can Pobla. Fent el camí gaudirem de grans vistes: el cavall Bernat i el cap del faraó a la dreta, el cingle dels Cavalls a l’esquerra i al darrera la serralada de Montserrat, amb castell Sapera i la serra de les Pedritxes a la nostra esquena.

Trobarem una bifurcació marcada amb senyals del Parc i amb un camí a la nostra esquerra que diu Canal de l’Abella i la Mola. Més endavant i em una corba trobarem un camí que ens arriba de l’esquerra i que està protegit per un cadenat. Si tirem enrera unes passes i ens fixem amb la nostra esquerra veurem em una zona ombrívola un planet. Baixem-hi i descobrirem l’avenc del Club.

Tornem desprès a la pista i seguim fins a can Pobla. Aquí hi trobarem uns quants trencalls però el que nosaltres hem de fer és arribar a la zona on hi ha el nucli de cases  més antigues amb la casa del Compte de Sant Llorenç com a element destacable. En els plans d’abans d’arribar a can Pobla podem aturar-nos i esmorzar tot gaudint de les vistes.

Travessem pel mig el nucli de cases i un cop deixada enrera la casa del compte trobarem una bifurcació que a la nostra esquerra indica La Mola. L’agafem ara em pujada i de nou trobem una segona indicació de La Mola que també seguim. Ara cal fixar-se a la nostra esquerra em que veurem un filat i em ell un senyal que indica Manel. D’aquí surt un caminet que vorejant el filat torna em direcció can Pobla, el seguim.

No és gens perdedor ja que sempre segueix el filat. Nosaltres el seguim sense fer cas dels trencalls que trobarem a mà dreta fins que pràcticament ens trobem a l’alçada de la casa del Compte. Aquí cal observar dos detalls, una fita de pedres que senyala un camí que puja i més endavant una grossa pedra plana que indica el començament d’una primera canal . De moment passem pel costat d’aquestes dues fites i no els fem cas, seguim pel camí planer i arribem a una nova canal que de moment no pugem, seguim i arribem a una tercera canal que ara si pugem. Un senyal de que és la canal bona és que el caminet travessa una fonda esquerda. Pujant la canal ens hem de fixar al cantó de la dreta en que entremig d’unes roques hi ha un pas estret que mena a l’entrada de la cova del Manel. Un cop vista baixem per on hem pujat refem el caminet i pugem la segona canal que ara trobem a la nostra esquerra. Aquí trobarem alguns murs antics de pedra construïts segurament per fer un camí de pujada a la mola i l’anomenada cova de la Roca.

Retornem al camí i agafem la tercera canal que és la que començava al costat d’aquella gran pedra plana esmentada abans. Amunt i a la dreta trobarem l’espectacular entrada a les 3 boques de la Cova del Frare, degudament protegides per reixes ja que és un jaciment paleolític important. Desprès baixem de nou al camí i tornem a can Pobla. Baixem de nou per la pista, aquesta vegada sense agafar cap drecera i arribem a can Robert o trobem el cotxe per tornar a casa.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías