Posteado por: SRC | 13 mayo, 2012

Llacs perduts del Sot del Llop

Deixem el cotxe al camí que robem a l’altra banda de l’entrada a la urbanització de Can Font, en el quilòmetre 22,6 de la carretera que va de Terrassa a Castellar del Vallès. Ens donarem compte de seguida que els camins són molt amples i és que formen part d’una urbanització que no es va arribar a realitzar mai.  Malauradament tot i haver un senyal de que està prohibida la circulació de vehicles més d’un s’hi endinsa per abocar-hi escombraries que veurem en els primers metres de l’excursió a ambdós cantons del camí.

La pista puja i de seguida trobem una clara bifurcació davant nostre, nosaltres prenem el trencall de l’esquerra que és molt ample. Més endavant veurem que se li ajunta un altre brancall de pista per la seva dreta, però nosaltres seguim endavant fins que desprès de passar per una zona més obaga (una torrentera) veurem a la nostra esquerra un caminet més estret que baixa i que nosaltres agafarem. Aquesta zona és coneguda com la Costa del Pi Rodó. Aquest camí passa per sobre de la carretera que abans hem fet i desprès girà cap a la dreta fins que en un fort revolt del camí trobem una bifurcació. Aquí agafem el camí que queda més a l’esquerra. Poc més endavant cal observar a la nostra esquerra un corriol que venç el marge de la nostra esquerra i baixa cap al torrent del Sot del Llop on trobem el primer embassament, anomenat popularment com el Llac de la Pepa. Aquest corriol flanqueja l’embassament per la seva esquerra i ens porta fins a la seva capçalera, on hi ha una zona amb petites llacunes que si volem visitar ens haurem de barallar una mica amb els esbarzers que dominen aquesta zona poc transitada.

Més amunt del torrent sembla que hi ha un petit embassament anomenat Llac de la Lola i encara més amunt el Llac Escarransit, però és una zona tant bruta de vegetació i esbarzers que no recomano fer-la.
Nosaltres tornem enrera fins al lloc on hem agafat el corriol i continuem camí amunt. Aquest camí no té cap dificultat i només cal anar en compte de no agafar un trencall a mà esquerra. Al final del camí ens creuem, amb una pista ample que de moment agafem a mà esquerra, de baixada. De seguida arribarem a un revolt tancat on trobarem a la nostra dreta un corriol que ens porta a l’anomenat Pantà de la Mitxeta. Desprès tornem a la pista i la refem, ara de pujada, fins arribar a un coll amb una important cruïlla de pistes, és el Coll de Miralles.
En aquest encreuament agafarem el camí de la nostra dreta que puja i en el que pocs metres més endavant veurem un pla en que s’hi deuen aturar més d’un cotxe doncs de nou trobem brutícia al terra. Seguim la pista fins que trobem una bifurcació que agafarem a la nostra esquerra pujant fins que arribem pràcticament a dalt del turó anomenat Roca Colomera. Aquí trobarem una bifurcació que nosaltres prendrem a la nostra esquerra i que rodeja el cim des del que podrem veure una vistes d’aquesta zona del Vallès, amb la urbanització de can Font justa davant nostre.

Més endavant trobarem una pista que ens arriba de la dreta que és la bifurcació anterior. Ara la pista baixa i fa una forta corba cap a l’esquerra i poc més endavant trobem una pista que baixa de forma forta a la nostra dreta i que nosaltres agafem. A mitja baixada ens arriba una nova pista per la nostre dreta però continuem baixant fins que ens trobem una nova corba forta a la nostra esquerra. Desprès de la corba trobem una primera pista a la dreta que no agafem i una segona que si que agafem. Aquesta pista ja l’havíem fet a l’inici de la sortida i només l’hem de seguir fins que arribem a una darrera bifurcació en que a la dreta ja veurem la pista que ens portarà al lloc on havíem aparcat el cotxe.

Es tracta d’una excursió per una zona fàcil de caminar, que no té unes grans vistes, però amb una vegetació força diversa (abunden les esparregueres) i amb l’agradable sensació de la descoberta d’uns embassaments molt poc coneguts i menys visitats.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías