Posteado por: SRC | 25 mayo, 2012

Incivisme al Parc Natural

L’amic Josep Badrenas ens ha fet arribar aquesta carta que ha enviat al Diari de Terrassa i que jo vull compartir amb tots vosaltres:

“Al cim de La Mola, existia una pedra d’orientació que Caixa Sabadell va donar fa com un parell o tres d’anys, substituint-ne una de rodona que existia des de feia un munt d’anys. L’incivisme ha fet de les seves i la pedra actual, en tres vegades ha estat destruïda. Fa com uns quatre mesos un cap de setmana va aparèixer una part de la taula destrossada a terra, i la setmana següent en va aparèixer una altre part també a trossos, envoltats de xibeques buides,  però ara, fa molt poc, n’han destrossat un darrera part i, fins i tot, un dels peus que la suportava. És incomprensible que hi puguin haver individus amb tant poca sensibilitat com per a dur a terme semblats destrosses en una cosa que s’ha col·locat per a gaudir-ne els qui freqüentem la muntanya. Seria possible, des del vostre Diari, endegar algun tipus de campanya per a conscienciar a la gent del respecte que ens ha de merèixer el nostre entorn natural? Es dona la coincidència que en els darrers mesos també s’han arrancat uns troncs que s’havien col·locat a la zona d’aparcament habilitada prop del  camí dels monjos, i que servien de separació entre les places d’aparcament, també unes baranes recentment col·locades en el mateix camí dels monjos, just en la canal del mateix nom, i també unes plaques commemoratives que hi havien en unes roques sobre la zona de les Pedritxes… en fi, una sèrie d’incidents o bretolades que possiblement siguin obra dels mateixos autors. De menys gravetat, però també per a valorar-ho com a incivisme molt estes, és el que et vas trobant al peu dels camins de la muntanya, que estan farcits de papers, plàstics, llaunes i tota mena de deixalles. No entenc com quan un tira una llauna al peu del camí, quan torna a passar per allí a la tornada o un altre dia i encara hi ha la llauna o la deixalla, no li cau la cara de vergonya, possiblement a causa de que no en té… Gràcies per la vostra col·laboració”.

“Adjunto   foto de la taula de la mola destrossada; dels pals de l’aparcament arrancats i també de les proteccions arrancades a la canal…” Josep Badrenas Junyent

Nota.- Nosaltres també vàrem denunciar fa uns dies les plaques arrencades als turons de les Pedritxes i podem afegir-hi:

A la zona de can sola del racó hi ha un lloc on es poden admirar 3 pous de calç ben conservats i els quals es van protegir amb baranes de fusta molt ben fetes. Ara les baranes resten trencades a l’interior dels pous. A la font de l’ocell viu, prop de la urbanització dels caus li han trencat el dipòsit de l’aigua i al mirador dels Caus, on hi ha una placa de ferro explicativa del fenomen, algú l’ha ratllada de dalt a baix,…


Responses

 1. Ahir vaig pujar a la Mola i vaig poguer comprovar que la taula d’orientaciò ja no hi es. Em va comentar el guarda forestal que vàren trobar esmicolat un tercer tram, i ja vàren decidir treure el que quedava que ja no servia de res. !!!quina vergonya!!!
  Curiosament, el diari “la torre” publica el mateix dissabte una informaciò d’aquest tema, pràcticament en els mateixos termes de l’escrit que jo vaig enviar al diari de terrasa, i del que no he tingut cap mes noticia fins avui. Tambe la gaceta de matadepera de l’octubre, s’en fa ressó, amb fotos incloses.
  Confiem en que la que el Centre excursionista de Terrassa ha instal.lat al cim del Montcau, duri mes…. Alli fa de mes mal anar per la gent propensa a bretolades com aquesta.
  Lo futut es que aixo venia de Caixa de Sabadell, i ara un cop superat Unnim, els del BBVA possiblement no saben ni on es La Mola., i amb la crisis bancària com a bandera, potser ni els interessa gens saber-ho.
  Temps al temps.

  Salutacions.

 2. Ahir vaig participar en la caminada popular del centre excursionista, amb un itinerari que passava, entre d’altres, pel torrent de la font Freda i altres indrets d’aquella contrada, avencs, balmes amagades, i sobre tot, paisatges per a mi inedits, i em va servir tambe per a regenerar una mica el criteri que tenia format de les zones freqüentades del Parc a causa dels fets comentats en aquest post. Realment lo farèstec i natural de l’entorn, la natura en estat pur i el paisatge, son espectaculars.
  Salutacions.

 3. El passat dia 11 de novembre vaig participar en la caminada popular del centre excursionista, amb un itinerari que passava, entre d’altres, pel torrent de la font Freda i altres indrets d’aquella contrada, avencs, balmes amagades, i sobre tot, paisatges per a mi inedits, i em va servir tambe per a regenerar una mica el criteri que tenia format de les zones freqüentades del Parc a causa dels fets comentats en aquest post. Realment lo farèstec i natural de l’entorn, la natura en estat pur i el paisatge, son espectaculars.
  Salutacions.

  Por: Josep badrenas el 13 noviembre, 2012
  a las 12:08 am

  Tu comentario está pendiente de moderación.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías