Posteado por: SRC | 22 julio, 2012

De l’avenc de la Codoleda al de l’Esquirol

Sortim de Terrassa em direcció a la carretera de Mura i entrem a Matadepera per la segona entrada que trobem. Pugem pel passeig del Pla fins a la plaça del Pla de Sant Llorenç on agafem el carrer Cavall Bernat fins que trobem el carrer de les Belles Roques a la dreta. Seguim fins al carrer de Vistalegre on tombem de nou a la dreta i continuem fins al final d’aquest carrer on deixem el cotxe.

Des d’aquí agafem un camí ample que surt a la nostra dreta i que voreja una casa de parets blanques. Dalt d’aquest camí (750 m d’alçada), trobem a la dreta un dipòsit. Nosaltres agafem el camí que queda més a la nostra dreta i que ens porta en direcció a la zona dels Plecs del Llibre (compte de no agafar el camí principal que és el del Monjos i que està marcat amb una ceràmica just al començament de la pujasda). El nostre comença planer i desprès inicia una pujada pel mig d’un alzinar que ja no deixarem fins a situar-nos sota mateix de les roques dels Plecs del Llibre.

Quan ja som a tocar trobarem un camí que si seguim a mà dreta ens duria a la zona del Gurugú (coll de la Castellassa) i que nosaltres prenem just a mà esquerra. El camí passa per una zona ombrívola a tocar de la roca i aviat ens caldrà fixar-nos a la nostra dreta amb una senyal verda del Parc Natural. Just al seu darrera i amagat en un plec de roca i trobarem l’entrada a l’avenc de la Codoleda. Si us hi atanseu veure que a dins s’ho poden veure algunes estalagmites. Seguim el mateix camí amunt fins que travessem una zona d’alzines i passem pel costat d’un pi de grans dimensions (la soca no la podreu abastar amb les mans). Més enllà sortireu a una clariana i a la dreta podreu observar una balma obrada, és la Balma de la Vella. Seguim el camí que poc a poc es va desviant cap a la nostra esquerra i que arriba a enllaçar amb el camí del Monjos que puja a la Mola.

Un cop en l’ampli camí el seguim a mà esquerra de baixada i uns pocs metres endavant trobem una cruïlla de camins. Nosaltres agafem el que trobem més a la dreta que és força ample. Aquesta zona és coneguda com el Pla dels Escorpins. Ara cal seguir el camí però procurant no agafar cap trencall que trobem a la nostra dreta ja que el que volem fer es vorejar les roques de l’.Esquiro (és un monòluit de pedra que queda clarament separat de la paret de pedra i que té una creu al capdemunt).

Arriba un moment que el camí fa una forta giragonsa a la dreta i ja veiem al fons les cases de can Pobla amb la Mola al damunt. En aquest punt cal deixar el camí ample i seguir un caminet que baixa cap a la cinglera que ens queda just a l’esquerra i al davant. Seguim el camí fins arribar a la punta mateix del penya-segat i observem la magnifica vista del cavall Bernat just sota nostre i la serra de l’Obac amb Montserrat al fons.

Tornem enrera per on hem vingut però fixant-nos en trobar una canal a la nostra dreta. L’agafem anant molt en compte ja que és una canal molt dreta i perillosa, especialment si el terra està mullat. Quasi al final de la canal el camí girà cap a la dreta i aquí a tocar de la roca podrem observar uns senyals de pintura blava que anuncien l’avenc de l’Esquirol amb una cova just al damunt.

Seguim el mateix camí fins que quasi arribem a la zona del Cap del Mort i allí agafem un caminet que baixa dret cap a un camí ample i planer que passa pel costat de les torres de la urbanització. Seguim aquest camí a mà esquerra i ben aviat arribarem a la zona on havíem deixat aparcat el nostre cotxe.

És una excursió curta que es pot fer a l’estiu quan les matinals han de durar menys per culpa del calor del sol.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías