Posteado por: SRC | 8 diciembre, 2012

Brutícia i història a El Xipreret

el xipreretSi pugeu per la carretera de la Mata, desprès de deixar enrera l’aparcament de l’Alzina del Sal.lari trobareu a mà dreta un parell d’aparcaments bens senyalitzats que queden just davant d’un xiprer bastant alt (just al quilòmetre 12). Sou al anomenat “xipreret“.

Aquest és un bon punt per iniciar excursions a la Font de l’Hort, a la Balma del Gat Mesquer, o la la bonica Cova de l’Estrella, etc. però avui el que vull destacar no és una excursió sinó la bretolada que uns indesitjables han fet.bruticia el xipreret1

Just al costat de la barana de fusta que protegeix l’aparcament algú s’ha dedicat a abocar-hi un munt de runa i fins i tot un sofà vell, tal i com podreu comprovar per les fotos que us adjunto.

Per cert i ja que som en aquest lloc, sabeu el perquè hi ha plantat un xiprer en aquest punt?

Si us acosteu al peu del xiprer descobrireu una monòlit de pedra amb una inscripció en llatí. Llegiu-la: “Richard·Benasco·Argemi·tormenta et flamma vincere sola fi(d)es + pot vit. VII IX MCM XXXVI”. Traduit vol dir “turmenta i flama només les pot vèncer la fe 7-9-1936”.

monolit a el xipreret1Es tracta de recordatori d’un empresari castellarenc que a principis de la guerra civil fou assassinat a trets en aquest lloc i cremat amb benzina un xic més avall. La seva mort, un cop acabada la guerra, únicament fou certificada mercès a la dentadura i unes claus que es van poder trobar.

Sembla mentida que al costat d’un punt tant emblemàtic i poc conegut uns brètols i llencin les seves deixalles i encara resulta més increïble que els qui tenen cura del Parc Natural no ho hagin netejat.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías