Posteado por: SRC | 24 marzo, 2013

La font del Càntir i la tina del Racó

font del càntirAquesta ruta comença a l’aparcament que hi ha al costat de l’església de Rellinars  anomenada de Sant Pere i Sant Fermí. Agafem la pista asfaltada que ens hi ha dut i deixem a la dreta la pista que puja cap a Casajoana. sant felip neriLa nostra baixa i travessa la riera per un pont  i primer ens trobem amb l’església de Sant Felip Neri a la dreta amb la gran masia de les Ferreres al seu costat i la masia del Gibert de Baix a la nostra esquerra. Ara la pista baixa de nou fins a travessar una riera i just al costat dret veurem un camí senyalitzat  amb noms de Barraques, el seguim. Aviat trobem un trencall, el de l’esquerra que puja no ens interessa, el de la dreta va cap a les Ferreres, nosaltres seguim font de l'esbarzerpel del mig fins que trobem un trencall a la dreta amb el senyal de la font de l’esbarzer i els bullidors, la qual trobem de seguida al costat mateix d’una riera.

De nou seguim pel cala popiamí anterior que ara passa pel costat de bonics camps de conreu amb una vista del cim de la Popia al fons. Travessem la riera dues vegades i de cop el camí inicia una pujada. Més amunt i l’esquerra trobarem el senyal de la barraca d’en Baquécabana d'en baqué i uns metres més endavant a l’esquerra un corriol que puja cap a la Popia. Seguim endavant i ens fixem a la dreta amb un barranc del torrent de l’esbarzer, amb una gran roca caiguda, que forma un salt d’aigua (cal baixar al fons de la riera per poder-lo observar). Nosaltres seguim i uns metres més endavant trobem a la dreta la barraca d’en Ramon. Aviat trobarem just al mig del torrent de l’esbarzer una cruïlla important per la nostra excursió (la marquem com a PUNT1). Seguim per  el camí de la nostra esquerra que travessa una tanca de ferro i font del racópuja. Aviat trobem un nou trencall (que marquem com a PUNT2) i que agafem a la nostra esquerra. Aquesta camí baixa i travessa el torrent de la font del bosc i torna a pujar fins a trobar un nou trencall. Nosaltres agafem el de l’esquerra més planer i que ens portarà fins a la zona de l’antiga masia del Racótina del racó avui en runes. Aquí hi podrem observar la vella font, unes taules per menjar, una tina de vi, un vell pou i si cerqueu bé una comuna de les d’abans amb tapa i tot. És un bonic racó que val la pena que entre tots sapiguem respectar.

Ara tornem enrere fins al PUNT2 i seguim el camí de pujada fins que es torni més planer. En aquest moment em d’observar a l’esquerra la teulada d’una barraca que queda just a sota mateix del camí. Desprès el camí puja fort ambfont del bosc un gir cap a la dreta. Just quan el camí torna a girar a l’esquerra cal observar a la dreta l’inici d’unes ecaletes que ens portaran a la font del Bosc, dins d’una mena de cabana de pedra seca.

Ara tornem enrere fins al PUNT1 i agafem el camí que ara ens quedarà a la nostra esquerra i que travessa el torrent de Casajoana. Marcat a l’esquerra trobarem un corriol que puja cap a les runes del Casot. Nosaltres tornem a travessar el torrent i seguim el camí que puja fins a trobar-nos a l’esquerra el mirador del Casot. De nou seguim tot observant a la nostra esquerra un embassament del torrent molt bonic de visitar. Seguim pel camí i travessem el torrent i just a laembassament de casajoana corba cal observar a una certa distància i al mig del bosc una nova cabana de pedra seca i només uns metres més endavant ja trobarem el trencall que ens porta a la famosa font del Càntir, situada dins d’una cova i de la que us recomanem que cuideu tant com pugueu ja que es potser la font més original que hàgiu vist mai. Tcabana de casajoanaornem enrere fins el trencall i seguim el camí anterior, ara cap a la nostra esquerra. Just al costat d’una gran alzina el camí s’enfila fort fins arribar a una cabana de pedra que queda a la nostra esquerra. A partir d’aquí el camí es fa més planer i passa pel costat de la cabana de Casajoana, a la nostra dreta. Desprès només cal seguir i ja veurem la masia de Casajoana al nostra davant. El camí enllaça amb una pista més ample i just al nostre davant trobem un bonic safareig.masia de casajoana

Nosaltres seguim la pista cap a la nostra esquerra. Travessem la tanca de ferro i pugem uns 100 metres fins a trobar un trencall planer que s’endinsa al bosc de la nostra esquerra. Seguim el caminet uns 500 metres fins que arribarem a la font de Casajona amb una antiga bassa avui en runes i un brollador d’aigua mig amagat que val lafont de casajoana pena visitar (quan torneu per aquest camí fixeu-vos amb la vista de la masia amb Montserrat al fons). Desprès tornem enrere fins la pista i baixem fins a la masia de Casajoana que abans havíem deixat pendent. Visitem els seus voltants i agafem la pista anterior de baixada, tot passant pel costat del pou de Casajoana que queda a la nostra esquerra. Primer trobem un trencall a la dreta que no agafem i desprès un a l’esquerra que tampoc fem cas. Més endavant a l’esquerra si ens fixem amb un pi recargolat veurem al mig del bosc una nova cabana. Ara el camí baixa fort fins que trobem un trencall a la dreta que deixem i llavors es torna més planer. De nou trobem un trencall arafont dels bugaders a l’esquerra i el camí s’acosta molt al torrent de la font d’en Sala. Uns 150 metres més endavant si baixem al torrent trobarem sota unes roques la surgència de la font dels Bugaders.  Seguim la pista i arribem a un trencall amb una curiosa construcció de pedra al mig. A la dreta trobem el camí de el Gibert de Dalt amb un safareig que podem visitar a l’esquerra.

ruta de la font del cantir i el racóNosaltres seguim la pista que queda més a l’esquerra i travessem el torrent (aquí hi havia la desapareguda font d’en Sala). font del ginjolerSeguim fins a trobar marcat a la dreta el caminet que ens porta fins a la font del Ginjoler, que normalment raja. Ara només cal seguir baixant per la pista fins arribar a l’aparcament on havíem deixat el cotxe i tornar cap a casa.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías