Posteado por: SRC | 31 marzo, 2013

Turó del Castelló i font del Carner

panoramica serraladaAl quilometres 15,700 de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall i desprès de deixar enrere una zona de balmes que trobem a la nostra esquerra trobem una entrada amb un cadenat on podem deixar el cotxe aparcat. El cadenat es pot obrir i podeu deixar el cotxe uns metres més endavant en una zona quebalma de l’Aiguader de Baix queda una mica més ample. Baixem pel camí cap al riu Ripoll i deixem a la nostra dreta la Balma de l’Aiguader de Baix. Travessem el riu per anar a buscar una pista l’altre banda i la seguim a ma dreta planejant.

Trobem un trencall amb indicacions però nosaltres seguim per la pista fins que en un revolt trobem a l’esquerra el torrent del Carner, el qual agafem com si fos un camí per la mateixa llera del torrent.

En el moment en que deixem el torrent a la nostra dreta el camí passa pel costat d’un antic forn de calç a l’esquerra. Seguim el camí en pujada i quan tornem a veure el torrent a la nostra dreta i estem a 50 metres de travessar-lo cal que ens fixem amb una barraca de pedra seca que hi ha mig amagada a l’esquerra del camí.torrent del carner

Travessem el torrent tot admirant la magnifica vista de la Mola al fons i sense agafar cap trencall seguim el camí que ara puja fins a un punt en que baixarà, travessarà un torrent i de nou pujarà fins a dalt del coll (carena de la Creu Vermella) on ens creuarem amb una pista ample que agafarem a ma dreta.

Trobarem dos trencalls a l’esquerra que no agafarem i de cop la nostra pista girarà a la dreta enfilant-se cada cop una mica més. Al inici de la pujada trobarem a l’esquerra un camí marcat que baixa fort cap a la Font de Sant Jordi.  Un cop s’acaba la pista el camí continua endavant per la carena de l’anomenada Serra Llarga fins arribar a la punta de el castellóEl Castelló. Aquí la vista de la serralada de Sant Llorenç i el Montcau és absolutament increïble. A la nostra esquerra també podem admirar la zona de les Roques d’Aguilar i el Turó de les Arenes i és un bon lloc on esmorzar.

Des de la mateixa punta de El Castelló podem observar al camí de baixada però, per agafar-lo, cal cercar un caminet que surt a la nostra dreta i de seguida cal agafar un trencall que trobarem a la nostra l’esquerra. Aquest voreja la roca i baixa per el mig de la carena (en aquesta zona hi ha l’avenc del Ramon de la Fonda). Cal indicar que hi ha un punt de la baixada que és una mica difícil ja que baixa pel mig d’un rocam una mica inclinat (si baixeu amb compte i amb el cul a terra no us costarà gaire). Seguint el camí sense desviar-se a l’esquerra el camí baixa fins a la zona de l’antic mas del Carner.la mandonguilla

Superada aquesta dificultat el camí ara segueix baixant pel mig del bosc amb unes excel·lents vistes i finalment mena a una pista que trobarem just al costat del riu Ripoll (punt 0). Seguim la pista a la nostra dreta fixant-nos primer amb el roure del Castelló (a l’esquerra) i poc més endavant amb la zona del riu en que hi observarem una grossa roca anomenada La Mandonguilla, amb les balmes del Castelló al seu darrera.passera riu ripoll

La pista travessa el riu per una primera passera i uns metres abans de tornar a travessar el riu per una segona passera trobarem a l’esquerra un camí que ens porta a la zona de la cova de l’Aigua. Nosaltres travessem la segona passera tot observant a la dreta una zona de balmes i coves a la que s’hi pot accedir per la llera del riu i seguim per la pista arribant a les basses del Barceló i a unes senyals amb indicacions.basses del barceló

Agafem el camí estret que queda més a l’esquerra i als pocs metres ja trobem a mà dreta la font del Barceló. Seguim i arribem a la font del Carner que normalment sempre raja i més endavant trobem a la dreta la font dels Avellaners i a l’esquerra sobre el camí,  la font de la Falguera. font del carnerSeguim i arribem al costat de la llera del riu on podrem observar uns curiosos forats rodons que segueixen una línia.

Seguim el curs del riu fins a trobar un camí que entra en el bosc de la dreta (hi ha avellaners) i que ens porta al pi de les cinc Besses i més a la dreta a la cabapi de les 5 bessesna  del Victo. Seguim el camí i arribem de nou a la llera del riu en una zona on de nou trobem uns estranys forats rodons. Aquí podem observar a la dreta del riu l’antiga bassa Canyamera i la font del Rossinyol.

Aquí cal travessar el riu i cercar a l’altre banda cabana  del Victoun camí que s’enfila pel mig el bosc cap a la carretera, prop de les balmes del Carner. Un cop dalt caldrà seguir la carretera a mà dreta fins arribar a on hem deixat el cotxe aparcat.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Categorías