Posteado por: SRC | 4 mayo, 2013

El Salt del Tinent

ruta salt del tinent2Sortim de l’aparcament de l’Alzina del Salari i pugem per el camí asfaltat de l’antiga urbanització fins arribar al coll de Tres Creus. Aquí agafem el camí que queda a la nostra esquerra (compte que n’hi ha dos de molt junts). Agafem el de més a l’esquerra i que planer passa per sota de les roques del Castell Sapera que ens quedaran sempre a la nostra esquerra.panoramica paller tot l'any

El camí no és gens perdedor i en el seu inici bastant planer passant per espessos boscos d’alzines i boixos. El camí arribarà a una clariana on ens trobarem amb un trencall a mà esquerra (ens portaria fins a la Barata seguin l’antic camí ral) i un que baixa pel rocam en direcció a la roca del Paller de Tot l’Any que ja veurem a la llunyania. Baixem i seguim el camí sense desviar-nos mai per cap dels trencall que anirem trobant al llarg del camí.

cami ralFinalment passarem per la zona del Paller de tot l’Any però no el veurem ja que ens quedarà amagat per un turó que queda a la nostra esquerra. Seguim baixant per un camí que en alguns trams hi podrem apreciar encara l’empedrat de l’antic camí ral de Barcelona a Manresa i on hi tenia el seu feu el famós bandoler en balma rojaCapablanca. Passarem per una zona coneguda com la Balma Roja i que és inconfusible dons el color de la terra rogenca és més que evident i aquí hi podrem observar una bonica vista de Montserrat i de la roca coneguda com el Castell de Bocs (prop de Rellinars). Nosaltres seguim endavant fins arribar a un trencall amb 4 camins i que rep el nom de Coll de Correu. Seguim pel del mig que ens portarà planejant fins a un marcat revolt amb una roca gran a la nostra esquerra coneguda com el Salt del Tinent.castell de bocs Aquí cal estar atents per tal de trobar un caminet que baixa a la nostra dreta, pel mig del rocam, i que ens portarà prop del torrent de la Cansalada.salt del tinent

Just abans d’arribar al torrent ens creuarem amb un camí planer ben marcat i que seguirem a mà dreta. El torrent que aquí canvia de nom i es diu de la Gavarra ens acompanyarà sempre a la nostra esquerra. És un camí no te pèrdua i és força bonictorrent de la gavarra de fer ja que en un principi no puja gaire. Més endavant el camí s’acostarà al torrent en una zona coneguda com els Quatre Termenals  i, just quan el toca, començarà una forta pujada primer pel mig del bosc i desprès per una ampla zona de rocam.

Quan ja veiem la zona coneguda per el quarto de reixaQuarto de Reixa, just sobre nostre, el camí es bifurcarà i nosaltres haurem d’agafar el de la dreta, en direcció a una gran roca coneguda amb el nom del Gendarme. El camí passa pel mig d’un antic bosc d’alzines i finalment es creuarà amb un camí pel gendarmelaner que a mà dreta ens portarà fins a la Font de la Pola. Seguint el mateix camí i passant per la balma de la Porquerissa arribarem sense més dificultats al Coll de Tres Creus i d’aquí ja només haurem de baixar fins l’aparcament de l’Alzina del Salari per tornar a casa.

Anuncios

Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías