Posteado por: SRC | 20 junio, 2013

Passejada pel Torrent de la Vall

torrent de la vall 1Agafem la carretera de Terrassa a Mura i ens desviem, desprès del quilòmetre 19, pel trencall que trobem a la dreta i que ens porta a la Masia de la Vall. En un parell de minuts arribem al costat de la masia i hi aparquem el cotxe.

Sortim de la Masia de La Vall deixant la masia a la nostra dreta i, a la primera cruïlla que trobem, agafem el camí que queda més a l’esquerra protegit per una cadena de ferro. El camí és ample i aviat travessa el torrent de la vall 2torrent de la Vall per desprès continuar planejant. La pista no ofereix cap mena de dificultat i no és gens perdedora ja que està pensada perquè hi puguin passar els cotxes dels forestals. Al ap d’una bona estona el camí s’enfilarà una mica per arribar a un collet i desprès tornarà a baixar cap al torrent que ens queda sempre a la nostra mà dreta. Finalment el camí creua el torrent en una zona de bonics camps de conreu. camps de conrreu a la VallLa pista fa una giragonsa i poc més endavant enllaça amb una de més ample que agafem a mà dreta, com si tornéssim enrere però per l’altre costat del torrent de la Vall.

Us recomano endinsar-se en els bonics camps que queden a la nostra dreta i observar la vista del massís del Montcau que queda al fons. Més endavant trobem un trencall ben marcat a mà dreta que ens permet arribar en papallona a la vall 2pocs passos fins al costat del torrent i on recomano aprofitar per fer-hi una aturadeta i esmorzar ja que el lloc és força bonic.

Desprès caldrà retornar a la pista anterior doncs aquest camí no té sortida. Seguim per la pista que a voltes puja suaument i d’altres planeja i, més endavant, cal estar atents a la nostra esquerra per observar les restes d’unrestes cup de vinya cup de vinya, que es feia servir antigament per preparar el producte que servia en ensulfatar els ceps. Si ens hi fixem encara podrem observar restes del producte de color blavós adherit a les pedres que formaven el cup.

Seguim la ruta i quan estiguem a punt de passar per sota de el montcaules línees elèctriques, que travessen el camí, recomano observar al fons la bonica vista del Montcau, la casa de la Vall i les roques de la Falconera. Seguim endavant i, desprès de travessar un cadenat de ferro, arribem a la Masia de la Vall on teníem el cotxe aparcat.

Pla vall i la falconeraerò, arribats a aquest punt, no pugem al cotxe sinó que seguim camí avall fins la primera corba a la dreta que fa el camí. Aquí trobarem, just abans de travessar el torrent, un camí a l’esquerra que està protegit per un cadenat i que seguirem durant uns 10 minuts. En el moment que el camí gira a la dreta i travessa el torrent s’enfilarà i ens portarà a la capçalera del pantà de la Vall pantà de la vall 1on podrem gaudir , si encertem l’època adequada, de la visió d’ànecs de coll verd que hi crien al seu redós.

Desprès de la visita tornem enrere fins a la tancat electric a la vallmasia de la Vall, tot observant que actualment no ens hi podem atansar ja que està protegida per un filat elèctric. Llàstima doncs era bonic poder veure la font de la masia dedicada a la verge de Montserrat i l’estany que hi havia sota d’uns bonics castanyers bords.

ruta toreent de la vall detall masia de la vall papallona a la vall 1 flor a la vall 2 flor a la vall 1


Responses

  1. Desconexia totalment les restes d’aquest cup.
    A veure si pots enviar-me un mail amb el mapa i el teu nom si us plau.

    lamolacd@gmail.com
    Ramon Suades

  2. Bon dia. Felicitats pel blog, estic encantada de trobar totes aquestes informacions per coneixer més aquest entorn tan maco que tenim. Però hi ha alguna forma de poder trobar aquelles excursions més adients per fer amb els nens,?? Vull dir per ser més curtes i més fàcils. Ens agrada molt passejar per la muntanya però voldriem començar per lo més fàcil i assequible per tota la família. Gràcies.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías