Posteado por: SRC | 25 enero, 2014

Gorg Blau de Castellar del Vallès

gorg blau 1Aquesta és una excursió curta, poc més de 4 quilometres, que pot anar bé per si disposem de poc temps.

Anem per la carretera de Terrassa a Castellar del Vallès i uns 50 metres abans d’arribar a la corba del pont que travessa el riu Ripoll, veurem a la nostra esquerra un trencall ample on mapa ruta gorg blaupodem deixar el cotxe aparcat. D’aquí surt una pista que ens porta a una gran torre anomenada Els Saulons i que queda a la nostra esquerra. Seguim per la pista (apta per cotxes) i passem pel costat d’alguns horts a banda dreta, fins que arribem a un trencall ben marcat amb una pista encimentada que puja a la nostra esquerra. Nosaltres hem de seguir la pista de terra que queda just davant nostra i que planejant resseguirà una zona d’oliveres.orografia ruta gorg blau

Més endavant trobarem un trencall a mà esquerra que giravolta en direcció contraria de on hem vingut. El seguim i desprès d’una corba marcada a la nostra dreta ens porta a l’entrada d’una propietat privada. turo de la malesaSeguim fins a la propera corba a l’esquerra i aquí agafem una caminet que s’endinsa pel bosc i que puja per uns marges de pedra fins al Turó de la Malesa.  Al cim hi trobem més restes de pedra seca, el que indica que tot aquest turó havia estat cultivat.

roques cami del gorg blauBaixem enrere fins al trencall primer i seguim de nou la pista fins a una mena de placeta en que un senyal ens indica que es tracta d’un abocador clausurat. Al davant surt un caminet que s’endinsa pel bosc i que nosaltres seguim. A la nostra esquerra aviat trobarem unes parets de pedra briu ripollastant grans i a la dreta sentirem el soroll del riu Ripoll.

Arribarem a un punt on trobarem un caminet a la dreta que baixa sobtadament i que no hem d’agafar. riu ripoll i gorg blauCal seguir endavant fins que arriba un punt que el camí ja no pot passar. Llavors trobem que el camí baixa a mà dreta cap al riu. Ens hi atansem i arribem a la zona del Gorg Blau. Una cascada y una gran bassa marquen aquest indret poc conegut i encara bastant feréstec.gorg blau 2

Aquí el camí queda perdut i no es pot continuar, de manera que tornem enrere fins a on hem deixat el cotxe, tot i que no donem l’excursió per finalitzada. Ara cal que travessem la carretera i la seguim fins travessar el pont nou (d’aquí tindrem una bona vista del pont vell). Un cop travessat el pont cal agafar upont vell de castellar 1n caminet de terra que trobem a la nostra dreta i que ens porta just fins al Pont Vell. gorja del riu ripollEl travessem tot observant la gorja del riu Ripoll que en aquest punt és bastant impressionant. A l’altra banda trobem uns banquets de fusta i un camí a la nostra esquerra que ens porta a una zona d’horts. El camí és ample i, si ens hi fixem a ma dreta podfrem observar una cova habitatge excavada al marge del camí.cova habitatge

Ara el camí baixa i aviat veurem que a l’esquerra hi ha unes baranes de fusta. En aquest punt ja podrem albirar una bassa que és a on ens dirigim.

Bafont de can pèlegsixem fins a trobar un trencall a l’esquerra que baixa fins la bassa. A l’esquerra de la bassa hi trobarem la font de Can Pèlegs amb una indicació de que l’agua no és potable. pont vell i nouTornem enrere fins els bancs que abans hem vist i agafem un caminet que puja darrera seu fins la carretera, just a l’altra banda de l’aparcament del cotxe.


Responses

  1. desde aquest estiu es pot surtir del Gorg Blau creuan el riu, enganchat a la roca surt un caminet que porta a la carretera o bé amb un altre camí que et permet arribar fins a Sant Feliu del Racó.
    També es pot baixar al riu sota el pont nou, no sota el romanic. Fins i tot si no us fa impresió, es posible un bany a les aigues fosques del gorg. Está pendent fer el descés del riu per aquell indret engorjat.


Si ho desitges pots deixar-nos el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías